Wie
is hier
nu een eikel?

We geloven allemaal in onze eigen werkelijkheid. Maar is dit ook de werkelijkheid? Of zit je vast in je eigen ego en mis je daardoor volop kansen? Leer de drijfveren en wensen van jezelf en anderen echt kennen. Dan gaat er een wereld aan mogelijkheden voor je open.

Je ego kan je beperken en vleugels geven. Als je niet uitkijkt vis je voortdurend naar complimentjes. En wil je vooral voldoen aan het beeld dat anderen van je hebben. Dit is verloren energie, want het applaus houdt een keer op. En wat blijft er dan van je over?

Presentatie 'Ondernemerschap en vernieuwing'

Benieuwd naar de andere presentaties?

Presentatie 'Vitaliteit en werkgeluk'
Presentatie 'Persoonlijk leiderschap'
Presentatie 'Elkaar versterken door echt samenwerken'

Benieuwd naar de andere presentaties?

Een spiegel voor houden

“Binnen Philips bestaat het Employability programma dat medewerkers activiteiten aanbiedt die hen meer inzicht geeft in hun loopbaan en duurzame inzetbaarheid. Een van de activiteiten zijn de seminars waarin wij medewerkers willen meegeven hoe zij meer vanuit eigen wensen en visie hun loopbaan vorm kunnen geven. Belangrijk is dat een spreker in staat is om de medewerker een spiegel voor te houden en een laatste zetje in de goede richting kan geven. Rick heeft dit met het Egostrippen seminar meer dan waar gemaakt.

Hij sprak voor een publiek van 300 Philips medewerkers die zich hiervoor hadden ingeschreven en hij was in staat om met zijn humor en eerlijkheid een interactieve sfeer te creeren. Hij roept herkenbaarheid op doordat hij heel open is over zijn eigen persoonlijke ervaringen: zowel zijn successen als zijn worstelingen. Wij kijken terug op een succesvol seminar!”

Josje van Oudenaarden

HR medewerker, Philips Benelux

Ontdek het mysterie dat elke eikel in zich draagt

In zijn presentatie ‘Wie is hier nu een eikel?’ onthult spreker, dagvoorzitter en auteur Rick van Asperen het mysterie dat elke eikel in zich draagt.

Ben jij een van de vele eikels die uitsluitend handelt vanuit zijn eigen perspectief? Krijg je bultjes van al die eikels om je heen? Ontdek tijdens deze presentatie hoe je ‘oude vertrouwde’ manier van denken, handelen en communiceren je blind maakt voor een nieuwe wereld aan mogelijkheden. 

Eigenlijk kun je ‘Wie is hier nu een eikel?’ geen presentatie meer noemen. Het is een interactieve ervaring. Wil je weten hoe je echt persoonlijk leiderschap kunt tonen? Wil je de afstand tussen jou en anderen verkleinen? Wil je met elkaar meer resultaat bereiken dan ieder apart? Neem dan afscheid van je egotrips en start vandaag nog met strippen.

Resultaat van de presentatie ‘Wie is hier nu een eikel?’

  • Je hebt inzicht in je persoonlijke gedragspatronen en drijfveren.

  • Je behaalt betere resultaten omdat je de ander echt leert verstaan.

  • Je laat je belemmerende overtuigingen los.

  • Je gaat beter om met weerstanden.

  • Je creëert een wereld aan nieuwe mogelijkheden.

Pakkende voorbeelden

“Rick’s presentatie op een van onze interne bijeenkomsten was energiek, prikkelend en zette aan tot nadenken. Hij wist veel relevante en pakkende voorbeelden uit ons werkveld te gebruiken, zonder dat dat ten koste ging van zijn eigen verhaallijn over het ego en egostrippen. We kunnen de inzet van Rick van harte aanbevelen!”

Sara Sprakel

Strategisch Marketeer, BDO Nederland

Verrassende wendingen

“Een zeer motiverende presentatie van Rick, met verrassende wendingen en leuke uitdagende oefeningen.

‘Out of the box’ denken stript je ego en ruimt vooroordelen en oude gedragspatronen op. Nieuwe ideeën brengen nieuwe energie!!”

Lilian Koster-Munsterman

Directiesecretaresse, GAIN Automation Technology

Welke stappen ga jij daadwerkelijk zetten?

Vergroot je authenticiteit

Rick daagt je graag uit om niet langer te doen wat je denkt dat anderen van je verwachten. Hij stimuleert mensen juist om hun eigen authenticiteit het licht te laten zien. De gevoelens- en behoeftenlijst kunnen helpen meer over je eigen waarden te weten te komen.

Behoeftenlijst
behoeftenlijst
Gevoelenslijst
gevoelenslijst