BRAINPOWER!

Houd je brein in conditie

Het belang van voldoende slaap, regelmatig bewegen en gezond eten is bij de meeste mensen wel bekend. Wat veel mensen niet weten, is dat je brein zelf ook onderhoud nodig heeft.

Wist je dat:

  • Je hersenen onmisbaar zijn voor je emoties, geheugen en bewustzijn?
  • Je meer onthoudt en productiever werkt door je hersenen te trainen?
  • Je hersenen o.a. je bloeddruk, gevoel en gedrag beïnvloeden?

Meer dan 800.000 Nederlanders gaan op dit moment gebukt onder een burn-out. Belast je je hersenen jarenlang overmatig? Dan kan je brein het op een gegeven moment niet meer opbrengen en knapt er wat. Laten we dit met z’n allen voorkomen, door onze hersenen de aandacht te geven die ze verdienen.

Benieuwd naar de andere presentaties?

Benieuwd naar de andere presentaties?

Personal powerboost

“Een Personal Powerboost in Nijverdal. Die kregen mijn collega en ik 16 november tijdens een workshop van Rick.

Gymschoenen, wandelschoenen, zelfs sloffen: alles werd uit de (schoenen)kast gehaald. Op een mooie beeldende manier liet Rick ons zien hoe hersens functioneren en hoe we hier in ons ‘dagelijks heen en weer racen van het moeten’, grip op kunnen krijgen en niet continu in onze sprintschoenen-stand blijven.

Hoe? Ja, dat moet je zelf ervaren.

Rick legt op een prettige en heldere manier uit hoe we ontspannender in ons leven kunnen staan. Ik raad dan ook ieder bedrijf, instantie of individu aan om rap de wandelschoenen aan te trekken en de workshop Personal Powerboost te volgen.”

Michiel Geurtse

Auteur / Schrijver / Columnist

Doe meer met je eigen ‘Brainpower’

Spreker Rick van Asperen laat in de inspiratiesessie ‘Brainpower’ zien hoe je op een gezondere wijze om kunt gaan met je eigen brein. Rick neemt je aan de hand van zijn unieke schoenenmetafoor mee op reis door je eigen brein. Door deze beeldende aanpak is zijn boodschap begrijpelijk en blijft je nog lang bij.

Vergroot ook op een praktische, toegankelijke en verfrissende wijze je kennis over je brein! Daarnaast krijg je direct toepasbare handvatten aangereikt om beter om te gaan met je brein. Hierdoor werk je beter, energieker en doeltreffender. En voorkom je stress en burn-out klachten.

Resultaat van de presentatie ‘Brainpower’

  • Je begrijpt waarom je huidige gedrag soms kan leiden tot stress.

  • Je weet hoe je met minder inspanning meer kunt bereiken.

  • Je werkt productiever en creatiever.

  • Je creëert meer rust in je hoofd.

  • Je herkent burn-out klachten sneller en onderneemt gepaste actie.

Boeiende verteller

“Rick is een boeiende verteller. Hij is energiek, toegankelijk en past zowel zijn verhaal als ’tone of voice’ met veel gevoel aan op zijn publiek.

Tijdens onze medewerkersbijeenkomst “Medewerkers in hun kracht” heeft hij met herkenbare voorbeelden en praktische en toepasbare tips, onze medewerkers laten zien en ervaren dat inspiratie voor en kennis over vitaliteit hand in hand kan gaan met een vleugje humor.”

Monique Hakkens

Jr HR adviseur, Rabobank

Nieuwe inzichten

“Rick weet je op een leuke, interactieve manier aan het denken te zetten. Hij brengt zijn boodschap met passie en overtuiging. Al snel werd duidelijk hoe slecht wij zorgen voor ons brein en hoe we daar zelf verandering in kunnen brengen. We gingen weg met nieuwe inzichten én een aantal direct toepasbare tips.”

Marjolein Hoefsloot

Adviseur leren & ontwikkelen, Gemeente Arnhem

Welke stappen ga jij daadwerkelijk zetten?

Vergroot je authenticiteit

Rick daagt je graag uit om niet langer te doen wat je denkt dat anderen van je verwachten. Hij stimuleert mensen juist om hun eigen authenticiteit het licht te laten zien. De gevoelens- en behoeftenlijst kunnen helpen meer over je eigen waarden te weten te komen.

behoeftenlijst
gevoelenslijst