DE
GROETEN
MET MOETEN!

“Hoe kan het toch dat ze zo passief zijn?” Als manager, teamleider of werknemer brandt deze vraag ongetwijfeld regelmatig op je lippen. Want wat gaat samenwerken soms toch stroperig en moeizaam. Het antwoord op de vraag is echter minder ingewikkeld dan je denkt. Moeten en eigen verantwoordelijkheid nemen staan namelijk haaks op elkaar.

Elke keer dat je iemand iets opdraagt wijs je eigen initiatief af. Je kweekt namelijk volgzame schapen. Daarom zouden we met zijn allen best wat vaker ‘ongehoorzaam’ mogen zijn. Door jezelf en de ander niet in een keurslijf te dwingen, maar initiatieven te combineren kom je tot onverwachte en unieke oplossingen. Niet ‘moeten’ staat centraal, maar wilskracht. Stap vanuit gehoorzaamheid in verantwoordelijkheid! Zo geef je meer kleur aan je eigen leven en dat van anderen.

Benieuwd naar de andere presentaties?

Benieuwd naar de andere presentaties?

Een nog leuker leven

“Maximaal geïnspireerd! Dat is het resultaat na de krachtige lezing ‘Doe moeten de groeten’ die Rick van Asperen op 5 november 2019 heeft gegeven bij Meander Medisch Centrum vanuit het ‘Iedereen VIP’ programma.

Dagelijks hoor ik bij mijzelf en collega’s dat we zoveel moeten. Maar is dat wel zo? Wat gebeurt er als we ‘moeten’ veranderen in mogen, willen of zelfs kunnen? Ik durf het aan om mijn gehoorzaamheid in te ruilen voor eigen verantwoordelijkheid om mijn leven dat al zo leuk is, nog veel leuker te maken.

Rick, bedankt!”

Sharonna van Lunteren

P&O management adviseur, Meander Medisch Centrum

Meer bereiken door minder moeten

In de presentatie ‘De groeten met moeten’ laat Rick van Asperen zien hoe je als organisatie en individu meer bereikt door minder te moeten. Prikkelend, stimulerend en leerzaam toont hij aan dat je wil opleggen slechts leidt tot minder energie en het ontlopen van verantwoordelijkheid.

“Dwing andere mensen niet in een keurslijf en wijs ideeën van anderen niet meteen af”, betoogt Rick. Door kennis en energie te bundelen creëer je in gelijkwaardigheid meerwaarde. En opereer je als medewerkers, team en organisatie succesvoller.

Ontdek hoe je effectief omgaat met ‘ongehoorzaamheid’ en werk als organisatie creatiever, innovatiever en plezieriger. Niet omdat het moet, maar omdat je dat wilt. Bevrijd ook je innerlijke aap uit het volgzame schaap.

Resultaat van de presentatie ‘De groeten met moeten!’

  • Je leert je WILspier te trainen.

  • Je werkt plezieriger samen, op basis van gelijkwaardigheid.

  • Je ontdekt hoe je succesvoller communiceert en samenwerkt met anderen.

  • Je gaat effectiever om met je tijd en eigen initiatieven.

  • Je krijgt meer inzicht in je eigen drijfveren.

  • Je motiveert en inspireert je omgeving.

Sterke dynamiek

“Rick was bij ons key-note spreker op het event ‘Samen Vitaal’. Voor dit event, georganiseerd in samenwerking van vier grote partners, waren wij op zoek naar een spreker met een sterke dynamiek en interactie, die de boodschap enthousiast en met kritische noot kon overbrengen. Dit hebben wij zeker in Rick gevonden. Hij heeft van begin tot eind met ons meegedacht en ook het contact verliep heel soepel.

Bedankt Rick voor je enthousiaste bijdrage en bedankt voor het inspirerende boek en de grappige sleutelhanger. Deze gaat in de toekomst veel verwarring en gênante momenten voorkomen ;-)”

Ria Outshoorn

Sales en marketing consultant, Outperform Marketing

Speelt in op reacties

“Wij hebben voor de Kick-Off van ons gezondheid- en vitaliteitsprogramma Rick ingehuurd als spreker. Hij heeft hier gesproken over “De Groeten met Moeten” de basis om je eigen vitaliteit te verbeteren.

Het was een inspirerende sessie, waarin hij op een interactieve manier de collega’s aan het denken heeft gezet. De reacties van de collega’s waren positief. Vooral het enthousiasme waarmee Rick er staat, heeft indruk gemaakt. Humor is hem niet vreemd en ook speelt hij goed in op de reacties vanuit het publiek. In een uur tijd hebben een aantal collega’s de groeten aan moeten gedaan!”

Peter Visser

Beleidsmedewerker Belastingen, Gemeente Winterswijk

Welke stappen ga jij daadwerkelijk zetten?

Vergroot je authenticiteit

Rick daagt je graag uit om niet langer te doen wat je denkt dat anderen van je verwachten. Hij stimuleert mensen juist om hun eigen authenticiteit het licht te laten zien. De gevoelens- en behoeftenlijst kunnen helpen meer over je eigen waarden te weten te komen.

behoeftenlijst
gevoelenslijst