Interactief

Webinar

Waarom een saai webinar organiseren als het ook bruisend, verrassend en interactief met Rick kan?

Ga met Rick online!

“Een uur? Dat houden mijn collega’s toch nooit vol!” Wel als je met Rick online gaat!

Webinar misverstanden

Er bestaan nog steeds veel webinar misverstanden. Zo horen we onder andere dat het door het eenrichtingsverkeer saai is, weinig energie geeft door het ontbreken van leuke oefeningen en dat mensen het jammer vinden dat ze niet met hun collega deelnemers kunnen communiceren. Misschien heb je dat ervaren bij anderen, maar niet met Rick online!

Zo kan het ook!

Je kent mogelijk het beeld van een spreker die zittend achter zijn laptop zijn verhaal houdt. Rick heeft er bewust voor gekozen om een professionele studio te laten bouwen en staand zijn interactieve webinars te verzorgen. Zo krijg je de energie en inspiratie die je ook tijdens de ‘offline’ presentaties op het podium van hem gewend bent.

Door interactieve software te gebruiken is het ook mogelijk om in groepen uit elkaar te gaan. In de studio van Rick staat een groot TV scherm waarop hij de deelnemers kan zien en met hen kan interacteren. Dit maakt de interactie een stuk persoonlijker dan via chatten. Om de ervaring compleet te maken, kunnen de deelnemers samen aan de slag met speelse werkvormen om zich zo de materie zelf eigen te maken. Zie je het al voor je? Waar wacht je nog op?

Bespreek de mogelijkheden met ons

Redenen genoeg!

Er kunnen verschillende redenen zijn om een webinar te organiseren. Je wilt je collega’s extra energie en inspiratie bieden. Op een vernieuwende manier naar zaken laten kijken. Belonen voor hetgeen ze hebben bijgedragen. Samen een verdiepingsslag maken naar aanleiding van een eerder ervaren Egostrippen presentatie. Of het eens even met elkaar over iets heel anders hebben dan de dagelijkse gang van zaken. Wat jullie reden ook is, door een professioneel webinar te organiseren kun je in weinig tijd veel bereiken.

De top 5 webinars van Rick:

 • Hybride werken? Zo laat je het werken!
 • Ik laat me niet gek maken! Ontdek de kracht van mentale vitaliteit.
 • Brainpower! Doe minder en bereik meer.
 • Egostrippen, wie is hier nu een eikel?
 • Doe moeten de groeten! Train je wilspier!

Staat jouw onderwerp er niet bij? Laat ons dan met je meedenken voor een webinar op maat.

Geen standaard webinar

“Rick heeft voor ons de online inspiratiesessie ‘Brainpower in coronatijd’ verzorgd. Aan deze sessie deden meer dan 100 jonge ambtenaren mee.

De sessie gaf ons inzicht in een goede ‘brein hygiëne’. Oftewel, wat zijn energielekken en hoe laad je jouw hersenen weer op? Dat leverde veel praktische handvatten op voor een fijne en gefocuste thuiswerkdag.

De sessie van 50 minuten vloog om. Het was tot in de puntjes verzorgd met zelf ontwikkelde animaties, interactieve oefeningen en een bevlogen spreker. Geen standaard webinar dus, maar echt een energieke inspiratiesessie.

Dankjewel Rick en Egostrippen voor dit digitale experiment en de hele prettige communicatie!”

Yvonne Neven

Opleidingscoördinator Traineeship, Werken in Gelderland

Perfecte voorbereiding

“Rick heeft voor mij en 75 collega’s een webinar gegeven over het groeien op je thuiswerkplek.

Hoe houd je het leuk en interessant en hoe houd je voldoende energie over? Rick heeft ons geleerd over de werking van ons brein en in welke valkuilen we stappen. Ook heeft hij praktische tips gegeven voor meer ontspanning. Zeker relevant voor ons, omdat we veel thuiswerken en zittend werk hebben.

Rick is enthousiast, energiek en heeft gezorgd voor een perfecte voorbereiding voor het webinar, zodat het volledig aan onze wensen voldeed! “

Danielle Flach

Directeur West- en Midden Brabant, ABN/AMRO MeesPierson

De interactie verloopt uitstekend

“Ik heb op 17 juni deelgenomen aan het webinar Brainpower. Wij werken al jaren met veel plezier samen met Rick en Egostrippen en de lat ligt dan ook hoog.

Rick heeft zoals altijd een inspirerend verhaal, maar wat extra opvalt is dat online uitstekend verzorgd is. Ik heb de afgelopen maanden veel webinars gevolgd, maar deze steekt er met kop en schouders bovenuit!

De presentatie ziet er gelikt uit, maar ook de interactie verloopt uitstekend. Bij de meeste webinars verdwijnt de spreker al snel uit beeld in ruil voor een presentatie. Rick laat zien dat dit prima te combineren valt, waardoor de dynamiek vastgehouden wordt.”

Dorien Springer-Schimmel

Projectleider Traineeprogramma, Talentenregio

Uiteen in digitale groepjes

“Ik heb net het webinar ‘Brainpower in coronatijd’ van Rick mogen volgen. Echt aan te bevelen.

Rick leert je in korte tijd veel over hoe je brein werkt, waar energie verloren gaat en vooral hoe je zelf je hersenen weer kunt opladen. Het uur vloog om! We gingen zelfs uiteen in digitale groepjes en deden digitale oefeningen.

Dank je wel Rick. Ik hoop dat ik niet te hard van stapel loop en zo stevig in mijn schoenen sta, dat dit na verloop van tijd niet gaat versloffen.”

Cissy Raaijmakers

Sociaal Domein, Gemeente Lelystad

Overtuigd en enthousiast?

Bel direct met 06 – 26 00 55 38

Daarom een webinar

Waar in bedrijven en organisaties eerst jaren werd vergaderd over het wel of niet online organiseren van bijeenkomsten, is dit nu de normaalste zaak van de wereld. Logisch ook. Een online webinar heeft tenslotte een hoop voordelen.

 • Wil je in relatief weinig tijd veel bereiken?
 • Is het veiliger om mensen nu niet fysiek bij elkaar te laten komen?
 • Vind je het belangrijk om mensen op hun eigen locatie te inspireren?
 • Ben je graag up-to-date als het gaat om de manier waarop je mensen en middelen inzet?
 • Houd je van een efficiënte en effectieve besteding van de beschikbare tijd?
 • Wil je graag besparen op reistijd en locatiekosten?

Heb je een of meerdere van deze vragen met ‘JA’ beantwoord, lees dan nu verder waarom het organiseren van een webinar met Rick op jouw lijf is geschreven.

Technisch hoogstandje

Rick kiest er bij voorkeur voor om met ZOOM te werken. ZOOM geeft Rick de meeste mogelijkheden om te variëren in plenaire onderdelen en het werken in kleinere groepen. Daarnaast hoef je voor ZOOM niets op je computer te installeren.

Er zijn organisaties die liever niet met ZOOM werken. Een mogelijkheid is dan om deelnemers via hun eigen computer of laptop, buiten de zakelijke omgeving om, deel te laten nemen via ZOOM. Ook kunnen Rick en zijn technicus met andere platformen werken zoals TEAMS. Helaas is er momenteel geen enkel ander platform beschikbaar dat dezelfde faciliteiten biedt om de interactie aan te gaan zoals via ZOOM.

Corporate branding

Is het voor jouw organisatie belangrijk om zelf goed zichtbaar te zijn? Informeer dan naar de mogelijkheden om het webinar in jullie eigen huisstijl te gieten.

Ingewikkeld onderwerp begrijpelijk

“Ik heb het webinar brainpower ervaren als een eye-opener.

Rick kan een ingewikkeld onderwerp begrijpelijk maken. Van de verschillende hersengebieden en hun functie tot het nut van gebundelde aandacht.

Door enkele praktische oefeningen ervaar je ook waarom iets handig is of niet. Dat helpt!”

Liesbeth van der Poel

HR-adviseur, Omgevingsdienst Midden-Holland

Interactie alsof je er ‘live’ bij was

“Op 23 juni jl. had ik het voorrecht om het webinar ‘Brainpower’ bij te wonen.

Na al heel veel webinars te hebben gezien, was dit, met afstand, het beste webinar dat ik tot nu toe heb meegemaakt. Rick gaf de deelnemers de energie en interactie alsof je er ‘live’ bij was.

In combinatie met de zeer interessante content waar je direct wat mee kan en de mooie aankleding van het webinar, had je totaal niet het idee dat je ‘al’ een uur bezig was.”

Ria Outshoorn

Sales en marketing consultant, Outperform Marketing